HockeyNews
PLUS

Måste avvara poängkungen i ödesmatchen – då vill HV71-chefen se en ändring

(26467) André Petersson Kent Norberg
Bildbyrån

Publicerad: 6 februari 2023

FacebookXWhatsApp
CHL-finalen den 18 februari gör att Luleå och HV71 får klara sig utan sina poängkungar i morgondagens SHL-möte då matchen har flyttats till landslagsuppehållet.
HV:s sportchef Kent Norberg vill därför se ett annat tänk med spelschemat till nästa säsong.

HV71:s och Luleås respektive poängkung, André Petersson och Isac Brännström, är på landslagsuppdrag med Tre Kronor i Malmö inför Beijer Hockey Games.

Förbundskapten Sam Hallam har tagit ut dem och på måndagen börjar Tre Kronor att träna på is inför mötena med Tjeckien, Schweiz och Finland på torsdag, lördag och söndag.

Men eftersom Luleås CHL-final den 18 februari mot Tappara krockar med datumet då SHL-mötet Luleå-HV71 var planerat är SHL-matchen flyttad till tisdagen den 7 februari.

Då är alltså både Petersson och Brännström redan på landslagsuppdrag. Varken HV71 eller Luleå kan hindra sina spelare ifrån att åka till Tre Kronor.

– För det första kan vi inte göra det för det står i avtalet mellan Svenska ishockeyförbundet och SHL att man ska släppa spelare, säger HV71:s sportchef Kent Norberg till HockeyNews.se.

Redan för några veckor sedan fanns det ett scenario som indikerade den här schemakrocken.

– Vi fick reda på det i jävligt god tid. Jag visste att André skulle komma med (i Tre Kronor), så jag visste att om Luleå går vidare (till CHL-final) så kommer han inte att vara med (i SHL-mötet med Luleå), säger Norberg.

Nästjumbon HV71 har två raka trepoängare i SHL och har fyra poäng upp till säker mark ovanför kvalstrecket.

Men matchen mot Luleå blir utan Petersson och Brännström.

– Jag har valt att inte lägga nån energi alls på det egentligen. Jag tycker att vi har fått all information vi behöver. Visst, det är olyckligt, men det var nån som sa att det är ”Ni som förlorar på det, Luleå gick till final”, men jag menar så kan man inte heller se på det, resonerar Kent Norberg.

LÄS MERTre Kronor-Krocken: Luleå och HV71 utan sina poängkungar i ödesmötet

Han fortsätter:

– Visst är det olyckligt för det är en match som gäller mycket för bägge, så är det också, men det är inte lätt att få ihop det och programmet ser ut som det gör.

Den 18 februari spelas CHL-finalen mellan Luleå och Tappara samtidigt som det är sex matcher i SHL. På den punkten vill Kent Norberg se en förändring till kommande säsonger.

– När det är CHL-final, om den är så pass viktig, så i framtiden borde det väl inte vara någon SHL-omgång i alla fall.

Norberg:

– Det tror jag man istället borde trycka in matcher tidigare. Men just nu är det som det är. André kunde ha varit sjuk imorgon.

HV71:s sportchef har inte velat lägga någon press på André Petersson att lämna återbud till Tre Kronor.

– Nej, man kan vända och vrida på det. Visst, det är vi som betalar lön åt honom och hela den biten, men det är inte han som har bestämt spelprogrammet, säger Kent Norberg.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!